Despre PASRO

Scurt istoric

„Ce sunt antreprenorii de afaceri pentru economie, antreprenorii sociali sunt schimbarea. Ei sunt indivizii motivați și creativi care pun la îndoială statu quo-ul, exploatează noi oportunități, refuză să renunțe și evoluează umea în bine .” - David Bornstein


Fondat în anul 2021 ca o alternativă la abordarea actuală a antreprenoriatului în România, Patronatul pentru Antreprenoriat Social din Romania (PASRO), este primul de acest gen, având ca misiune să angreneze în activități comune toate entitățile juridice din România care desfășoară activități economice cu scopul de a susține sau a promova cauze sociale, grupuri defavorizate, minorități, etc.

Antreprenoriatul social înseamnă a face business pentru mai mult decât profit adică pentru impactul pozitiv. Înseamnă a crea valoare acolo unde i-a fost negată posibilitatea de a exista, a lega nevoi cu potențial și a genera noi ecosisteme sociale su stenabile.

Ideea antreprenoriatului social are o conotație extrem de generoasă și pare foarte actuală în vremurile noastre. Aceasta combină pasiunea unei misiuni sociale cu imaginea unei discipline orientată spre profit, precum și cu inovația și determinarea asociate de obicei cu pionierii tehnologiilor de vârf.

A venit timpul să abordăm în manieră antreprenorială și problemele sociale. Multe acțiuni guvernamentale sau filantropice au avut rezultate modeste, departe de asteptările cetătenilor. Majoritatea instituțiilor sociale importante sunt adesea considerate ca fiind ineficiente, nepricepute sau nepregătite pentru lumea de azi. Antreprenorii sociali sunt astfel necesari pentru a dezvolta noi modele pentru secolul XXI.“The greatest good you can do for another is not just share your riches, but to reveal to him his own.” ― Benjamin Disraeli

Pentru noi, antreprenoriatul social inseamnă a implementa un model de business inovator, care vizează atât obiective de impact social,cât și obiective de auto-susținere financiară. Antreprenorul social este cel care găsește resorturile de a dezvoltă produse și servicii pentru piețe care incă nu beneficiază de oferte adaptate nevoilor lor.

Oricine vrea să producă o schimbare în bine, e binevenit în comunitatea noastră. Fie că e vorba de probleme de mediu, educație, artă și cultură sau comunitate, singura preocupare e ca această schimbare să fie produsă într-un mod sustenabil.

Ne propunem că prin activitatea PASRO să identificăm modelele de afaceri sociale din România și din Europa, să le aducem impreună la aceeași masă a negocierilor și într-un efort comun să punem bazele unui concept puternic și reprezentativ a ceea ce poate deveni în România, antreprenoriatul social!

Fondatorii PASRO